maandag 16 juli 2018
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

reanimatie

Reanimatie opleiding / AED toepassing bij volwassenen/baby’s/kinderen 

Het is op dit moment nog steeds zo, dat in Nederland meer dan 15.000 mensen op jaarbasis met een circulatie/hartstilstand worden geconfronteerd. In de helft van de gevallen wordt er niet gereanimeerd. Minder dan 10 % van deze doelgroep verlaat levend het ziekenhuis.

 

aedHopelijk word je nooit met een dergelijke ongevalssituatie geconfronteerd. Je hebt het echter niet voor het zeggen. De kans, dat je in jouw persoonlijke situatie ermee te maken krijgt is er altijd. Het zal je maar gebeuren, dat een familielid/vriend/kennis of collega in elkaar zakt en jij niet in staat bent om te handelen. Het gevoel van: “Had ik maar een Reanimatie/AED opleiding gevolgd” heeft op dat moment niet zoveel zin.

Zorg dat je niet de zwakste schakel bent. Het is in de praktijk van essentieel belang, dat de alarmering/Reanimatie/AED toepassing zo spoedig mogelijk wordt gestart. Elke seconde telt.

 

De kans op overleven van het slachtoffer zal door een juiste Eerste Hulpverlening minimaal verdubbelen.

 

De training is gericht op de toepassing van de leerstof in de daadwerkelijke praktijk. Het gaat om een kortdurende NRR(Ned Reanimatie Raad) gecertificeerde opleiding, die 4/5 lesuren in beslag neemt.

 

Uit onderzoek is gebleken, dat aangeleerde kennis/vaardigheden na 3 maanden al vervagen. Het is dan ook van essentieel belang, dat de aangeleerde reanimatievaardigheden regelmatig worden herhaald. Een herhalingstraining reanimatie/AED neemt 2/3 lesuren in beslag.

 

Wilt u meer weten over onze Reanimatie/AED Opleidingen? Aarzel niet en neem contact met ons op.